ՈՂՆԱՇԱՐ

ԿԵՐԱԿՈՒՐ ՈՂՆԱՇԱՐԻ ՀԱՄԱՐ

Սեպտեմբերի 28, 2013||Մեկնաբանությունները կասեցված են ԿԵՐԱԿՈՒՐ ՈՂՆԱՇԱՐԻ ՀԱՄԱՐ-ում|

ՀՐԱԺԱՐՎՈՒՄ ԵՆՔ ԲՈՒՍԱԿԵՐՈՒԹՅՈՒՆԻՑ Միջողային սկավառակի հիմքը բաղկացած է սպիտակուցային նյութերից, որոնք ունակ են ինչպես ակնթարթորեն ջուրը կլանելու, այնպես էլ այն ակնթարթորեն կորցնելու: Այս հատկությունն անհրաժեշտ է, որպեսզի դիմակայի ծանրաբեռնվածությանը: Լիարժեք սպիտակուցների սինթեզի համար անհրաժեշտ են ամինաթթուներ, որոնք պարունակվում են մսի, թռչնամսի, կաթի, պանրի և շիճուկի մեջ: Նկատի ունեցեք՝ միայն բուսական սպիտակուցները բավական չեն. նրանցում բացակայում են մի քանի անփոխարինելի ամինաթթուներ: ՈՒՏՈՒՄ ԵՆՔ ՁԱՎԱՐԵՂԵՆ ՄՐԳԵՐ ԵՎ ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆ Հաճախ կերե՛ք կարտոֆիլ, բանջարեղեն, հացահատիկավոր մթերքներ, որոնք ապահովում են էներգիայի շարունակական եւ անխափան մատակարարումը, իսկ ողնաշարի համար օգտակար են նաև քաղցրավենիքը, ինչպես նաև մեղրը, հյութերն ու մրգերը: Սյս պարզ ածխաջրերի գլյուկոզայի շղթաները չափազանց կարճ են. նրանք արագ ներծծվում են արյան մեջ և անմիջապես վերածվում …

Կարդալ ավելին